НОВОСТИ

Клучен збор:
Дата:
 
25.11.2015   Седница на Судски совет на РМ - 26.11.2015 година
                                                                        СООПШТЕНИЕ   Седницата ќе се одржи на ден 26.11.2015 година (четврток) со почеток во 11,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:                                                   Д Н Е В Е Н    Р Е Д За 208-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 26.11.2015 година, со почеток во 11,30...

25.11.2015   Тркалезна маса на тема: “Улогата на Судскиот совет и највисоките судови во заштита на судиите од мешање во нивната независност“
С О О П Ш Т Е Н И Е Во организација на Судскиот совет на Република Македонија на 27.11.2015 година (петок) во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители Скопје Павел Шатев- Ламела 1, со почеток во 10,30 часот ќе се одржи трета тркалезна маса на тема: “Улогата на...

13.11.2015   Остварена средба помеѓу Судскиот совет и делегација на Венецијанската комисија
  Делагација на Венецијанската комисија во рамките на посетата на Република Македонија, на 13.11.2015 година оствари средба со Претседателот на Судскиот совет Бранко Ушковски и членовите на Советот Влатко Самарџиски, Мери Дика Георгиевска, Мирјанка Гоцевска Стефановска, Александра Зафировска, Зоран Караџовски и Беким Реџепи. Средбата се оствари во просториите на Судскиот совет,...

10.11.2015   Соопштение од 207-та седница одржана на 30.10.2015 година и продолжение на седницата од 9.11.2015 година
                                                                         СООПШТЕНИЕ     Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 207-та седница одржана на ден 30.10.2015 година и продолжение на седницата одржано на 9.11.2015 година, одлучи за следното: 1.    Ги усвои: •    Записник од 205-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од  8 и 9.10.2015 година; •    Записник од 206-та седница...

04.11.2015   Оглас за избор на претседател на Основен суд Струга
Судскиот совет на Република Македонија врз основа на член 44 од Законот за Судскиот совет на Република Македонија (Службен весник на РМ бр.60/2006, 150/2010,100/2011, 20/2015 и 61/2015), објавува                                                          О     Г     Л     А     С -    За избор на претседател на Основниот суд Струга Кандидатите за избор на претседател треба да ги исполнуваат условите...

12345678910...